Sonntag, 19. April 2015

Paskalya tatlı üzümlü ekmeğim

hmmmmmm yedikçe insanin yiğesi geliyor :) aman haaa rejimde olanlar dikkat etsin biraz kalorisi fazla :) Bu bende bir ritüel haline geldi her sene paskalya bayramında kesinlikle yaparım. Almanya da ögrencilerimle yapardık her sene ahh ahhh çok özlemişim minik kuşlarımı. 


Malzemeler
500 gr Un (eğlenmiş)
100 gr Margarin/tereyağ
2 Yumurta + 1 yumurta beyazı
1 Yumurta sarısı
200 ml ılık süt
110 gr şeker
2 kahve kaşığı tuz
3 paket vanilya tozu
2 paket kuru maya
2-3 avuç kuru üzüm/ üzüm 

1 Yumurta sarısından hariç bütün malzemelerimizle hamurumuzu hazırlıyoruz. Hamurumuzu en az bir saat mayalanması için sıcak bir yerde kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra hamurumuzu 3 parçaya bölüp, belik gibi örüyoruz. Tepsiye koyup bir yarım saat yine kabarması için bekletiyoruz. Ekmeğimizin üzerine bir yumurta sarısını ve 2 yemek kaşığı sütü fırça yardımıyla sürüyoruz. Yaklaşık 25 Dakika ( fırına bağlı) 180 derecede pişiriyoruz. Ben fırından çıkarttık dan sonra nemli bir havluyla sardım yumsaçık olması için. Hmmmmmmmmmmmmm nefis nefis :) afiyet olsun. 







Frohe Ostern 



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Yorumlariniz icin tskler :)